29.5.17



Mereka yang sesuai untuk berada didalam group FB ini adalah mereka yang terdiri daripada:

1. Baru bermula nak berniaga.
2. Dah berniaga tapi masih belum ada struktur perniagaan (business structure).
3. DS, Agen atau Stokis yang ingin membina perniagaan sendiri dengan hanya menjual produk orang lain.
4. Tidak tahu prosedur membina perniagaan sendiri.
5. Ingin mencari idea perniagaan.
6. Membantu orang lain (sharing daripada mereka yang otai).
7. Ingin mengembangkan lagi rangkaian atau network.
8. Soal jawab.

Bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan bisnes, dropship, agent dan stokis patut join 1 group ni di facebook. Klik link di bawah
 
Klik di Sini -->: FB Group - 1001 Start Up Business For Newbie



28.5.17

Anda ada instagram? Intan ada satu ebook 1001 Teknik Saka Advance 4.0 bagi peniaga online di Instagram. Bukan EBOOK sahaja, malah anda akan dapat TUTORIAL VIDEO dan KELAS KHAS di Telegram.

Bukan fasal teknik yang ingin Intan kupaskan, namun pasal ilmu dan usaha apa yang patut anda lakukan.

Alhamdulillah, dah ramai yang mula membeli ebook ini .Terima kasih. Semoga anda semua berjaya di dunia dan di akhirat.


Jika berminat boleh whatsapp Intan di 0125215021.


26.5.17

Gi sekolah cik iepa tadi ambik surat perkembangan kanak-kanak dalam peperiksaan tempoh hari.

Selit sikit perbincangan ibu bapa dan guru. InshaAllah, ceQ akan beri lebih perhatian pada cik iepa buat homework pehni. Apepun tahniah untuk anak mama walaupun banyak main. Cuba lagi untuk peperiksaan akhir tahun pulak lepas ni.

Intan Nur Hanifah binti Muhamad Haffiz. - 6 tahun.
Tadika Pucuk Bestari

Bahasa Melayu - A  100%
Bahasa Inggeris - A  84%
Sains - A  91%
Jawi - C  50%
Matematik - C  50%

Aktiviti Luar - A
Kelakuan Pelajar - A
Fizikal dan Kesihatan - A
Kreativiti - A
Keterampilan diri - A

Dasat giler rekod tadika skarang noh. Dah mcm ghoper Universiti.

Jenuh ku korek rahsia dari anak sulungku #IntanNurHanifah a.k.a iepa.

Mama: ipa lukih apa ni. HabaQ laa. Awat muko mama sodeh ja. Tu sapa 3 orang tu.

Memula duk senyum ja.. Senyap aje. Jenuh gak la tanya dia banyak2 kali. Pehtu baru di cerita.

iepa: Ni mama, ni ipa. Belakang tu anip, belakang lagi tu hana. Mama nangis. Anip dengan hana buat tumpah.. air sarsi. (Ooo patot la dia lukis bulat besor, memang banyak air tumpah masa tu). Mama jalan jatuh, mama marah, mama garang. Mama nangis sebab..sebab.. sakit bontot.

Kahkahkahkah, sakit bontot ek. Alahai cik ipa. Ingat lagi dia walaupun peristiwa tu dah lama sangat. Maapkan mama yang garang ni. Anak-anak suka bercerita, bertanya, lukis dinding. Deme aje yg tau perangai mak bapak deme cemane. Maapkan mama jika mama Gagal jadi jadi seorang ibu yg ohsem.

Ni lah dia surirumah. Ngadap rumah, ngadap hset, ngadap dapur, ngadap kain baju tak belipat lagi, ngadap karenah anak-anak bijak sedang membijak.

Moga Allah beri kesabaran pada aku, lelagi nak  masuk bulan Puasa esok. Sabar jolah.

24.5.17

Alhamdulillah setelah 6 tahun menunggu pemasangan Streamyx, kerja-kerja yang tertangguh selama 6 tahun akan cuba direpair sebaik mungkin.

Nantikan Kemunculan Weblog Shop http://www.muncetglobal.com tak lama lagi. InshaAllah.

11.11.16

Salam Jumaat yg penuh barokah.. sama2 kita amalkan secara istiqomah sedekahkn al- fatihah untuk Rasulullah, kedua ibubapa kita, untuk suami/isteri kesayangan serta anak2 permata hati kita.. Amiiin.

#vigorychocolates
#lifeisjoywithvigory

Followers

Categories

Blog Archive

Google+ Followers

Chatbox

Instagram

Popular Posts